Nazza szoftver termékek

Nazza koncepció:

A Nazza termék megszületését a több mint 15 éves, egyedi szoftverek fejlesztésében szerzett tapasztalat tette lehetővé. Mivel az egyedi rendszerek fejlesztésénél általában egy-két programrészlet az, ami speciális, vagy az, amit egy-egy ügyfél nem talál magára nézve elfogadhatónak, ezért ezek az ügyfelek előbb-utóbb vagy nagy, neves rendszereket vásárolnak nagyon drágán, majd még drágábban szakértőkkel testreszabatják, vagy fejlesztetnek egy saját rendszert egy (jobb esetben) hozzáértő céggel.

Ezért nem lenne szükséges teljesen új programot írni, hanem csak a felesleges részeket kellene kicserélni. Mivel a szoftver piacon a moduláris és skálázható rendszerek korát éljük, ez nem lenne probléma, viszont általánosságban két hibát követnek el a szoftverfejlesztők. Vagy a sok cég felesleges, sokszor össze nem illő kódját benne hagyják a programban, és azt csak kapcsolókkal figyelmen kívül hagyják, vagy teljesen paraméterezhető rendszereket építenek fel, amelyekben szinte minden paraméter marad. Ez sok esetben szintén a sebesség rovására megy.

A Nazza rendszerben ehelyett úgy oldottuk meg, hogy a legapróbb törzsadatok is külön alprogramban (modulban) vannak lekódolva, ezek a modulok egyeztetett, szigorúan definiált csatornákon tudnak "beszélgetni" egymással. Mindezt úgy, hogy minden a lehető legjobban optimalizált módon kerül leprogramozásra, az egyes modulok egymástól függetlenül fejleszthetők, és igény szerint összekapcsolhatók. Fontos elmondani, hogy ez minden esetben valós natív kód, tehát nem paraméterezett futásidőben eldöntött kódsorok tömkelege. Ennek eredménye az, hogy egy teljesen moduláris,(valóban moduláris) gyors, valódi gépi kód fut a gépen. Ezzel a megközelítéssel mind futásidőben tudunk erőforrást megtakarítani, mind pedig az egyedi kívánságok fejlesztése esetén tudunk gyorsan, hatékonyan (ezáltal olcsóbban) fejleszteni.

A Nazza rendszerben éppen ezért sok programban az egyes modulok teljes egészében megegyeznek, ellenben például egy terméktörzs, vagy egy napi munkafelület teljesen eltérhet egymástól. A rendszer ettől függetlenül a szigorúan definiált kapcsolati csatornákon megbízhatóan tudja az adatcserét biztosítani.